Köpvillkor

Afrikanska Kompaniet AB, Engelbrektsgatan 9-11, 114 32 Stockholm, Sverige


- Vi skickar alltid en orderbekräftelse med pris, fraktkostnad samt
förväntad leveranstid
- Vi skickar lagerprodukter inom en vecka
- För order upp till 2 000:- inkl. moms kostar frakten 69:-
- För order över 2 000:- inkl. moms bjuder vi på frakten

Enhetsfrakt till Danmark & Finland 300 SEK. Tillsvidare kan vi inte leverera till Norge.

Orders from rest of Europe (except Denmark & Finland):

We ship to all all EU countries to your doorstep with UPS. Please contact us for details of costs. All orders require full prepayment before shipping.

Våra produkter och priser
Alla priser i butiken, på webbsidan och i annonser är i SEK och inklusive moms (25%). Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter som kan finnas både i text och pris. Skulle något fel upptäckas är vi mycket tacksamma för information från dig om detta. För att handla hos oss måste du vara över 18 år. När du lägger en order i vår webbutik godkänner du också våra köpvillkor. Produkten förblir säljarens egendom tills den är till fullo betald.


Vill du beställa någon produkt i större kvantiteter, tex som företagsgåvor, är du välkommen att höra av dig till oss för en offert. Maila till: info@afrikanskakompaniet.se

Vi använder Shopify och Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Shopify och Klarna när kassan laddas, för att dessa ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Shopifys och Klarnas egen dataskyddspolicy.

Kommuner, statliga- och övriga organisationer kan behöva kontakta oss för att få ordern hanterad och fakturerad direkt av Afrikanska Kompaniet AB. Skicka ett mail till info@frikanskakompaniet.se 


OBS! Så väl faktura som leverans av varor kommer av säkerhetsskäl att ske till din folkbokföringsadress. Vill du skicka en gåva hem till någon annans adress ber vi dig kontakta oss.

Leverans och fraktvillkor
Vi packar och skickar normalt varorna till dig inom 5 arbetsdagar. Har du valt att betala med Bg-direkt är leveranstiden den samma men räknat från det att vi mottagit din betalning. Frakt debiteras med 69kr för order upp till 2 000:- inkl. moms. För order överstigande 2 000kr bjuder vi på frakten. Om något skulle bli restnoterat får du genast veta det per mejl eller telefon. Skulle en vara bli försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad om du inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Icke utlösta försändelser debiteras en returavgift på 149kr.

Paketet kommer normalt fram på 3-5 dagar till ditt utlämningsställe. 

SMS avisering: Vi rekommenderar att du väljer att bli aviserad via SMS till din mobiltelefon. På så sätt får du information om ditt paket 1 dag snabbare än om du ska vänta in en brevavi. Samma dag som paketet kommer till ditt utlämningsställe skickas ett sms till dig med en fyrsiffrig kod som du använder (tillsammans med leg) för att hämta ut ditt paket.

Paket Utrikes, inom EU:
Vi levererar till Finland och Danmark med enhetsfrakt 300 SEK. Vi levererar till övriga EU-länder med UPS. Kontakta oss för fraktkostnad.

Vi levererar tillvidare inte till Norge.

Paket som inte hämtats ut hos ombud:
Paketen returneras till Afrikanska Kompaniet AB efter aktuellt rådande liggetid hos ombudet. Har Ditt paket returnerats till oss kan du kontakta oss för ny leverans. Du måste då betala ny frakt för Din försändelse. För outlösta paket som gått i retur till oss och där kunden ångrat sitt köp, debiteras en returavgift på 149 SEK.

Ångerrätt och reklamationer
Afrikanska Kompaniet AB följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Ångerrätt
Om du ångrar köpet och vill lämna tillbaka eller byta varan erbjuder vi 14 dagars öppet köp vid oanvänd vara med obruten förpackning. Du som kund står för returfrakten till oss. Om du vill byta varan mot något annat, står vi för frakten tillbaka till dig.

Returadressen är:

GIMP AB, Att: Afrikanska Kompaniet AB, Vindkraftsvägen 6, 135 70 Stockholm


Reklamationer
Om en vara är felaktig eller transportskadad ska du kontakta oss så snart felet upptäckts. Skriv ett mail till info@afrikanskakompaniet.se och ange felet så får ni hjälp med retur och makulering av köpet. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Afrikanska Kompaniet står för returfrakten och vi ersätter dig med ny vara alternativt återbetalar dina pengar. När returen skickas till oss måste kundnummer och order/fakturanummer framgå av försändelsen. Vi återbetalar pengar för returer och godkända reklamationer inom 14 dagar.